Πρόγραμμα - Δήλωση συμμετοχής - Χορηγοί


 

 

Για άλλη μια χρονιά κοντά τις εξελίξεις

Το Info-ComWorld έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο συνέδριο για το χώρο των τηλεπικοινωνιών και γενικότερα των ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο παρελθόν, το Info-ComWorld αποτέλεσε το βήμα για την κατάθεση βαρύνουσων απόψεων για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την ελληνική και τη διεθνή αγορά, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Το φετινό Info-ComWorld δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα των προηγούμενων συνεδρίων. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί στις ραγδαίες εξελίξεις, τόσο αυτές που έχουμε ήδη δει, όσο και σε εκείνες που αναμένεται να επηρεάσουν τον κλάδο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το 12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE) και του Global Suppliers mobile Association (GSA).

Το Info-Com World διοργανώνεται από τη Smart Press, μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά το χώρο των εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης με έμφαση στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, και τα κορυφαία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες» και «Info-Com».
Το συνέδριο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στην νοτιανατολική Ευρώπη όσον αφορά στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί πλέον με βάση τις συνεχείς εξελίξεις στο χώρο της ευρυζωνικότητας και της σύγκλισης των τεχνολογιών επικοινωνιών, πληροφορικής και media.

Όπως κάθε χρόνο, εστιάζοντας στις ανάγκες & στις ανησυχίες της αγοράς, αλλά και τις προσκλήσεις της εποχής, η οργανωτική επιτροπή του 12ου Info-ComWorld επέλεξε ως κεντρικό άξονα του Συνεδρίου το θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης».

Η έξοδος από την οικονομική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη αναγκαιότητα αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η τεχνολογία, με αιχμή την ευρυζωνικότητα, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι η αύξηση της διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων μπορεί να συνεισφέρει τουλάχιστον μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες στον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ μίας χώρας. Κάτι που προφανώς  σημαίνει ότι μία ψηφιακή και ευρυζωνική Ελλάδα είναι πιο εύκολο να εξέλθει από την τρέχουσα δύσκολη μακροοικονομική κατάσταση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης και πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή. Ποιες όμως είναι οι δυνατότητες, οι προσκλήσεις, οι τεχνολογίες, τα μοντέλα ανάπτυξης και οι αναδυόμενες ευκαιρίες; Όλα αυτά τα ζητήματα θα αναλυθούν διεξοδικά μέσα από τις ενότητες του φετινού Συνεδρίου.

 

Ειδικότερα, οι ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:


Ενότητα 1
Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών
Bρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την υλοποίηση  δικτύων επόμενης γενιάς και στην Ελλάδα. Το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα ελληνικά νοικοκυριά δείχνει να προχωρά και υπ’ αυτό το πρίσμα οι απόψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σηματοδοτούν τις εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο οι απόψεις των εταιρειών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, όσο και των επιστημόνων αλλά και των αναλυτών αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Ενότητα 2
Ψηφιακή Τηλεόραση: η ώρα των αποφάσεων
Με την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας έχει ψηφιακό σήμα. Έτσι η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση προχωρά και έχει φτάσει η ώρα που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι σημαντικά και «καυτά» θέματα, όπως είναι η κάλυψη όλης της χώρας, η δραστηριοποίηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, η διακοπή εκπομπής αναλογικού σήματος, η διαχείριση των συχνοτήτων και, βεβαίως, το ψηφιακό μέρισμα. Στη συγκεκριμένη ενότητα έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο την εξεύρεση των ιδανικών λύσεων προκειμένου η μετάβαση να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη για τους Έλληνες πολίτες.

Ενότητα 3
Ψηφιακή Ελλάδα: Το cloud computing και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα
Το cloud computing είναι η νέα, σημαντική τάση στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Στην Ελλάδα αν και βρισκομαστε ακόμη στην αρχή, το βέβαιο είναι ότι το cloud computing έχει δείξει μικρό μόνο μέρος των δυνατοτήτων του αφού όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να αλλάξει τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και να προσφέρει νέες πηγές εσόδων σε ολόκληρο το οικοσύστημα που δραστηριοποιείται γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ιδιαίτερα μπορούν να βρουν μέσα από το cloud computing σημαντικές ευκαιρίες για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να αντιπαρέλθουν τη μείωση -λόγω ανταγωνισμού και κρίσης- των εσόδων από τις υπηρεσίες φωνής.

Ενότητα 4
Τηλεπικοινωνίες: Οι αντοχές και οι επιλογές της αγοράς για την έξοδο απ’ την κρίση
Η αγορά των τηλεπικοινωνιών έχει αρχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως φαίνεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του χώρου. Και το ερώτημα, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών ομίλων της χώρας, είναι ο βαθμός αντοχής που έχει ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ποιες είναι οι επιλογές, οι τεχνολογίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι λύσεις; Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί αλλά και οι CEOs των δικτύων θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το τοπίο διαφοροποιείται δραματικά τους τελευταίους μήνες.
 


Δηλώστε έγκαιρα
συμμετοχή στο
12ο Info-Com World 2010


Παράλληλες ενότητες

Smartphones & Applications: The new era
Η αύξηση της δημοτικότητας των smartphones και η αλλαγή στα επιχειρηματικά μοντέλα που έφεραν το iPhone, το Android από τη Google, τα Windows Mobile της Μicrosoft, το Bada από την Samsung και το Ovi από την Nokia, έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα νέο οικοσύστημα που μοιάζει, σε κάποιο βαθμό, με αυτό που υπάρχει στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών. Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος ανατέλλει. Ο κόσμος των εφαρμογών. Τι προσφέρει όμως η κάθε πλατφόρμα; Ποιες είναι οι τάσεις και οι top εφαρμογές; Σε ποιο βαθμό οι εφαρμογές συμβάλουν στην καθιέρωση της κάθε πλατφόρμας; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες και καινοτομίες των Ελλήνων developers; Επιπλέον, πώς μπορούν αυτές οι υπηρεσίες και η διάθεση τους να συνδυαστούν με marketing, διαφήμιση και διαφημιστικά έσοδα; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα αποτελέσουν το θεματικό άξονα στον οποίο θα κινηθούν οι εργασίες της ενότητας. 

Green ICT World: Από τη θεωρία στην πράξη
Η συνεισφορά του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής στην προστασία του περιβάλλοντος είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου θα παρουσιάσουν τις ενέργειες και τις δράσεις τους, που αποσκοπούν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.
Θα παρουσιάσουν επίσης το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, την υλοποίηση «πράσινων εγκαταστάσεων» που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και λύσεις «εξοικονόμησης ενέργειας» με στόχο την ελαχιστοποίηση των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων των λύσεων ICT στο περιβάλλον από όλους τους τομείς της οικονομίας.

Info-ComWorld Awards

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των «Info-ComWorld Awards», καθώς και cocktail.

 

Τι πρέπει να ξέρετε για το 12ο Συνέδριο Info-Com World

 

Πότε γίνεται;

Το 12ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010.

Πού γίνεται;

Ξενοδοχείο Divani Caravel
Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2
Αθήνα
Τηλ: 210-72.07.000
FAX: 210-72.36.683
Περισσότερες πληροφορίες για τους χώρους του ξενοδοχείου, τις προσφερόμενες δυνατότητες αλλά και
χάρτη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ποιες είναι οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου;

Οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι από τις 09:30 (ώρα έναρξης εγγραφής των συνέδρων) μέχρι τις 20:00. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση.

Πώς μπορώ να μάθω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα;

Χρησιμοποιώντας την επιλογή «Πρόγραμμα» από την αρχική σελίδα. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 210-52.30.000.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Προκειμένου να συμμετάσχετε στις εργασίες του 12ου Info-ComWorld θα πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση που βρίσκεται στο δεσμό «Συμμετοχή» στην αρχική σελίδα.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα στελέχη των εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Για πιστοποίηση της ιδιότητάς τους θα ζητηθεί η επαγγελματική τους κάρτα στη Γραμματεία κατά την προσέλευση / εγγραφή.

Πώς μπορώ να πάω στον τόπο του Συνεδρίου;

Με το Μετρό: Πλησιέστερος σταθμός «Ευαγγελισμός» (απόσταση 5 λεπτά).
Με το αυτοκίνητο σας: (Από Βασιλέως Κων/νου με κατεύθυνση προς Αμπελοκήπους δεξιά στο ύψος του Hilton). Η είσοδος του parking είναι στην πίσω μεριά του ξενοδοχείου (οδός Μίσθου).

Χάρτη της περιοχής του ξενοδοχείου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θα ήθελα να διανυκτερεύσω στο Ξενοδοχείο...

Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του Divani Caravel έχει κρατηθεί περιορισμένος αριθμός δωματίων τα οποία διατίθενται σε ειδική τιμή. Αν ενδιαφέρεστε για κράτηση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με ξενοδοχείο στο 210-72.07.000 αναφέροντας ότι πρόκειται να παρακολουθήσετε το Συνέδριο Info-ComWorld.


Πώς θα μπορούσα να αποκτήσω το υλικό του Συνεδρίου;

Οι σύνεδροι με την εγγραφή τους θα παραλαμβάνουν από την γραμματεία ένα απόκομμα με το οποίο θα προμηθεύονται το υλικό του Συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις θα τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα από όπου θα μπορεί να γίνουν download μετά τη λήξη του Συνεδρίου. Τα CD του Συνεδρίου θα διατίθενται σε τιμή κόστους σε όσους τα ζητήσουν.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το CD του Συνεδρίου;

Με τηλεφωνική παραγγελία μετά τις 13 Δεκεμβρίου 2010 στο 210.52.30.000.

Θα υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Info-ComWorld και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, θα υπάρχει κάλυψη Internet μέσω WiFi με την ενδειξη CYTA-ICW. 

Ποιες είναι οι γλώσσες του Συνεδρίου;

Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση όπου είναι απαραίτητο. Δυνατότητες ταυτόχρονης μετάφρασης προσφέρονται μόνο στην ενότητα "Τηλεπικοινωνίες" στην αίθουσα "Ολυμπία".

Πώς μπορώ να προμηθευτώ δέκτη μετάφρασης;

Από την τεχνική γραμματεία παραδίδοντας την αστυνομική σας ταυτότητα, την οποία θα την παραλάβετε κατά την έξοδο σας επιστρέφοντας το δέκτη.

Είμαι δημοσιογράφος. Τι ευκολίες μου προσφέρονται;

Για τους δημοσιογράφους έχει ληφθεί ειδική μέριμνα. Για περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιείστε την επιλογή «Γραφείο Τύπου» στην αρχική σελίδα.

Ποιος το διοργανώνει;

Το 12ο Συνεδρίο Info-ComWorld διοργανώνεται από την εταιρεία SmartPress AE, η οποία βρίσκεται στην διεύθυνση Μάγερ 15, 104 38 Αθήνα, τηλ.:2105201500 - 2105230000, fax: 2105241900, email: smart@smartpress.gr.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας την ημέρα του Συνεδρίου;

Στο τηλέφωνο του ξενοδοχείου (Reception 210-72.07.000) ζητώντας τη Γραμματεία του Συνεδρίου Info-ComWorld.