12ο Διεθνς Συνδριο Τηλεπικοινωνιν Info-Com World
«Ψηφιακ Ελλδα: Στο σταυροδρμι της ευρυζωνικς ανπτυξης»
Ξενοδοχεο Divani Caravel, Τρτη 19 Οκτωβρου 2010

www.info-com.gr

Πργραμμα - Δλωση συμμετοχς - Χορηγο

Οι ηγτες της αγορς μιλον για την κρση και την ξοδο απ αυτν στο 12ο Info-ComWorld

Τον ττλο του κορυφαου συνεδρου στο χρο των τηλεπικοινωνιν και γενικτερα στο χρο των ψηφιακν τεχνολογιν στην ευρτερη περιοχ της νοτιοανατολικς Μεσογεου, επιβεβαινει για μα ακμη χρονι το 12ο Διεθνς Συνδριο Τηλεπικοινωνιν Info-ComWorld (www.info-com.gr), το οποο θα πραγματοποιηθε την Τρτη 19 Οκτωβρου 2009 στο ξενοδοχεο Divani Caravel. Ο ττλος του φετινο συνεδρου εναι «Ψηφιακ Ελλδα: στο σταυροδρμι της ευρυζωνικς ανπτυξης» και σε αυτ θα κληθον να καταθσουν τις απψεις τους, τσο η πολιτικ και θεσμικ ηγεσα της χρας, σο και οι σημαντικτεροι παργοντες και φορες της αγορς.


Πολιτικ ηγεσα, θεσμικο φορες και αγορ

Ειδικτερα, στην καταληκτικ εντητα, θα απευθνουν χαιρετισμ ο Aναπληρωτς Υπουργς Περιβλλοντος, Ενργειας και Κλιματικς Αλλαγς, κ. Νκος Σηφουνκης, ο Υφυπουργς Υποδομν, Μεταφορν & Δικτων, κ. Σπρος Βογιας και ο πρην Υπουργς Μεταφορν & Επικοινωνιν, κ. Κωστς Χατζηδκης. H κεντρικ ομιλα της εντητας θα γνει απ τον πρεδρο της Εθνικς Επιτροπς Τηλεπικοινωνιν και Ταχυδρομεων, κ. Λεωνδα Κανλλο, εν με ιδιατερο ενδιαφρον αναμνεται η ομιλα του κ. Guido Kerkhoff, μλους του διοικητικο συμβουλου της Deutsche Telekom και υπεθυνου για τις δραστηριτητες του ομλου στην Ευρπη, για τον τρπο που ο μεγλος τηλεπικοινωνιακς κολοσσς αντιμετωπζει την κρση.

Τις αντοχς της αγορς και τις προοπτικς της για την ξοδο απ την κρση θα αναλσουν σε συζτηση κορυφαα στελχη του χρου, μεταξ των οποων ο διευθνων σμβουλος της Cosmote, Μιχλης Τσαμζ, ο γενικς διευθυντς λειτουργιν της Vodafone, Δαμιανς Χαραλαμπδης, ο διευθνων σμβουλος της Wind Ελλς, Νσος Ζαρκαλς, o διευθνων σμβουλος της hellas online, Αντνης Κεραστρης, o διευθνων σμβουλος της Cyta, Φτιος Σαββδης και ο διευθνων σμβουλος της On Telecoms, Γρηγρης Αναστασιδης. Συντονιστς στην διεξοδικ συζτηση που θα γνει μεταξ των κορυφαων στελεχν της αγορς εναι ο Κυρικος Σαμπατακκης, πρεδρος και διευθνων σμβουλος της Accenture.

Οι CEOs των δικτων καλονται να δσουν απαντσεις, οι οποες αναμνονται με ιδιατερο ενδιαφρον, καθς το τοπο διαφοροποιεται δραματικ τους τελευταους μνες. Παρλληλα, με ιδιατερο ενδιαφρον αναμνονται και οι ομιλες των εκπροσπων της πολιτεας, καθς η κυβρνηση δεχνει να επιθυμε να αξιοποισει τις δυναττητες που προσφρει ο κλδος προκειμνου να ξεπερασθε ταχτερα η οικονομικ κρση αλλ και να κνει σημαντικ βματα προδου η ελληνικ κοινωνα και οικονομα.

Η συζτηση της καταληκτικς εντητας δεν χει τυπικ χαρακτρα, καθς θα αποτυπσει, χι μνο το πολιτικ πλασιο στο ελληνικ περιβλλον, αλλ θα επεκταθε και στο παγκσμιο επιχειρηματικ κλμα.

Δεδομνης της κοινς παραδοχς, τι η ξοδος απ την κρση εναι απολτως συνυφασμνη με την ανπτυξη, στην εντητα αυτ θα επιχειρηθε να τεθον οι γραμμς πνω στις οποες θα κινηθον Πολιτεα και ΤΠΕ για τη θωρκιση των επενδσεων στο χρο και την ενεργοποηση νων που θα δσουν να αναπτυξιακ θηση.

Δηλώστε έγκαιρα
συμμετοχή στο
12 Info-Com World 2010


- -


Σημαντικς ανακοινσεις

Εξαιρετικ ενδιαφρουσες αναμνεται να εναι και οι υπλοιπες εντητες του φετινο συνεδρου, το οποο θα ξεκινσει τις εργασες του με χαιρετισμ του Πρωθυπουργο, Γιργου Παπανδρου που θα προλογσει ο κ. Ανδρας Δρυμιτης, καθς και μαγνητοσκοπημνο χαιρετισμ του Προδρου της Αξιωματικς Αντιπολτευσης, κ. Αντνη Σαμαρ.

Επιπλον, ο Πρεδρος του Παρατηρητηρου για την Κοινωνα της Πληροφορας, κ. Μιχλης Αγγελπουλος θα παρουσισει τα αποτελσματα μελτης για την οικονομικ συγκυρα στον κλδο ΤΠΕ, την πορεα της ευρυζωνικτητας στη χρα, καθς και ενδεχμενες ευκαιρες που προκπτουν απ την αξιοποηση των πρων του ΕΣΠΑ, προκειμνου να επιταχυνθε η ανκαμψη του κλδου.

Τις κεντρικς ομιλες θα κλεσει ο Γενικς Διευθυντς της νωσης Εταιρειν Κινητς Τηλεφωνας, κ. Γιργος Στεφανπουλος, ο οποος θα παρουσισει τη συνεισφορ του κλδου των κινητν επικοινωνιν στο ΑΕΠ, την απασχληση και στην ανπτυξη της οικονομας της χρας και την αξιοποηση του ως μοχλ ανλκυσης της παραγωγικτητας και των επενδσεων στην Ελλδα.

Ψηφιακ Τηλεραση: η ρα των αποφσεων

Στους κεντρικος ομιλητς περιλαμβνονται ακμη ο κ. Σωκρτης Κτσικας, Γενικς Γραμματας Επικοινωνιν, ο οποος θα τοποθετηθε στην εντητα «Ψηφιακ Τηλεραση: Η ρα των αποφσεων», που θα συμμετσχουν λοι οι φορες και παργοντες της αγορς που εμπλκονται στη μετβαση απ την αναλογικ στην ψηφιακ τηλεραση, προκειμνου να τεθον επ τπητος καρια ζητματα που ζητον την μεση λψη αποφσεων, πως η κατανομ συχνοττων, η αναδιανομ φσματος, το ψηφιακ μρισμα, τα πρκα κεραιν κ.λπ.

Με δεδομνο τι ο χρνος για το οριστικ switch over απ την αναλογικ στην ψηφιακ εκπομπ, που απ την ΕΕ χει ορισθε το 2012, εναι πλον προ των πυλν, η ανληψη νομοθετικν και κανονιστικν πρωτοβουλιν απ πλευρς πολιτεας εναι κτι παραπνω απ επιβεβλημνη. Το θετικ εναι τι η ηγεσα του Υπουργεου Μεταφορν, Υποδομν & Δικτων χει προχωρσει τη νομοπαρασκευ για το πρωτογενς και δευτερογενς κανονιστικ πλασιο, με στχο τη χαρτογρφηση χρσεως του φσματος, και τη βλτιστη αξιοποηση αυτο του σπνιου πρου, εν και οι φορες της αγορς (τηλεοπτικο σταθμο εθνικς εμβλειας, περιφερειακο τηλεοπτικο σταθμο, εταιρεες κινητς τηλεφωνας και αρμδιες ρυθμιστικς αρχς), δεχνουν τη θληση να προχωρσει η ψηφιακ μετβαση απρσκοπτα και προς φελος λου του κοινωνικο συνλου.

Στη συγκεκριμνη εντητα χουν προσκληθε λοι οι εμπλεκμενοι φορες με στχο την εξερεση των ιδανικν λσεων, προκειμνου η μετβαση να εξασφαλσει πολλαπλ οφλη για τους λληνες πολτες και μια ξεκθαρη επενδυτικ βση για ενδιαφερμενους επενδυτς, τσο στα τηλεοπτικ δρμενα της χρας, σο και στην ασρματη ευρυζωνικτητα.

Το cloud computing και τα να επιχειρηματικ μοντλα

Με ενδιαφρον αναμνεται επσης, η τοποθτηση του Ειδικο Γραμματα Ψηφιακο Σχεδιασμο, κ. Αντνη Μαρκπουλου, στην εντητα «Ψηφιακ Ελλδα: Το cloud computing και τα να επιχειρηματικ μοντλα», που σημανοντα στελχη της τηλεπικοινωνιακς αγορς και χι μνο, θα αναλσουν τα πλεονεκτματα της προσγγισης του cloud computing στην παροχ υπηρεσιν.

Η καινοτομα αποτελε κινητριο μοχλ ανπτυξης και καταλτη αλλαγν. Μια απ τις καινοτομες που δη χουν αρχσει να αλλζουν τα δεδομνα στον τρπο αξιοποησης της τεχνολογας και των πληροφοριν εναι αναμφισβτητα το cloud computing. Οι δυναττητες που προσφρει το cloud computing μπορον να ωφελσουν σημαντικ τις εταιρεες στην προσπθεια τους να ανακμψουν απ την φεση και να δσουν περαιτρω θηση στον κλδο των ΤΠΕ.

Το cloud computing αποτελε την απντηση στις ανγκες των επιχειρσεων για πρσβαση σε ευλικτες και επεκτσιμες υπηρεσες που μπορον να αξιοποιηθον μσω Internet, με βση να μοντλο pay-per-use. Οι υπηρεσες pay-per-use μπορον να συμβλλουν στη δραστικ μεωση του κστους, γεγονς πολ σημαντικ σε περιδους φεσης. Κατ γενικ ομολογα, το cloud computing εναι η να, σημαντικ τση στην παγκσμια αγορ των ψηφιακν τεχνολογιν. Στην Ελλδα χουμε ξεκινσει και δη βλπουμε κποια μικρ δεγματα, το ββαιο, μως, εναι τι το cloud computing χει δεξει μικρ μνο μρος των δυνατοττων του, αφο λοι γνωρζουν τι μπορε να αλλξει τα υπρχοντα επιχειρηματικ μοντλα και να προσφρει νες πηγς εσδων σε ολκληρο το οικοσστημα που δραστηριοποιεται γρω απ τις ψηφιακς τεχνολογες. Οι τρποι επομνως, με τους οποους το cloud computing θα αλλξει τα επιχειρηματικ μοντλα και τον τρπο διθεσης υπηρεσιν και στη χρα μας, εναι να απ τα ζητομενα που καλονται να απαντσουν οι ομιλητς της εν λγω εντητας, πως και η αξιοποηση του για την ανκαμψη της αγορς.


Η επμενη γενι των δικτων υποδομν

Επιπλον, για πρτη φορ εφτος, η πρτη εντητα «Η επμενη γενι των δικτων υποδομν», θα διεξαχθε υπ τη μορφ συζτησης, συγκεντρνοντας λους τους επικεφαλς των κορυφαων κατασκευαστν υποδομν στη χρα μας, σε μια εφ’ λης της λης συζτηση για τα δκτυα νας γενις και τις προοπτικς τους.

Η βιωσιμτητα του ργου ανπτυξης ττοιων υποδομν, στην παροσα μλιστα οικονομικ συγκυρα εναι το να βασικ ζητομενο, το οποο σε μεγλο βαθμ εξαρτται απ την προσλκυση ενδιαφερμενων επενδυτν απ την Ελλδα και το εξωτερικ. Βασικ κριτριο μως για την ανληψη ρσκου για μια ττοια επνδυση αποτελε να σταθερ και ξεκθαρο νομικ και κανονιστικ πλασιο, κτι για το οποο στελχη της αγορς εκφρζουν τη δυσφορα τους και το αναγγουν ως πρωτεοντα παργοντα αποτροπς επενδσεων στη χρα μας.

Η συγκεκριμνη εντητα διεξγεται για πρτη χρονι υπ τη μορφ διαλγου και

επικεντρνεται στην παρουσαση των νων τσεων και εξελξεων απ τις  κορυφαες εταιρεες κατασκευς τηλεπικοινωνιακο εξοπλισμο, αλλ και την καταγραφ των προβληματισμν, των ανησυχιν και των διεξδων στα καρια ζητματα που απασχολον τον κλδο, σον αφορ την εγκατσταση και αξιοποηση δικτων νας γενις στην χρα μας.

Παρλληλες εντητες

Τλος, για μα ακμη χρονι, θα υπρξουν και παρλληλες ειδικς εντητες στο πλασιο του Info-Com World. Στις παρλληλες εντητες πρκειται να συζητηθον δο απ τα πλον ενδιαφροντα θματα που απασχολον την αγορ και την κοινωνα: το Green ICT, καθς η προστασα του περιβλλοντος εναι πλον πολ ψηλ στην ατζντα τσο των καταναλωτν σο και των εταιρειν του κλδου, και οι εξελξεις στον δυναμικ αναπτυσσμενο χρο των Smartphones & Appstores, καθς τα «ξυπνα» κινητ και τα ηλεκτρονικ καταστματα εφαρμογν, εκτιμται τι θα κυριαρχσουν στο επμενο τεχνολογικ «κμα».


Smartphones & Applications: The new era

Η αξηση της δημοτικτητας των smartphones και η αλλαγ στα επιχειρηματικ μοντλα που φεραν το iPhone, το Android απ τη Google, τα Windows Mobile της Μicrosoft, το Bada απ την Samsung και το Ovi απ την Nokia, χουν αρχσει να δημιουργον να νο οικοσστημα που μοιζει, σε κποιο βαθμ, με αυτ που υπρχει στο χρο των προσωπικν υπολογιστν. Με τους τρεις πυλνες του:  συσκευ-λειτουργικ-εφαρμογς, συνθτουν το οικοδμημα, που πνω του χτζεται μα ανερχμενη οικονομα. Οι πυλνες αυτο δεν εναι ανεξρτητοι μεταξ τους, αντθετα αλληλεπιδρον ντονα παργοντας προστιθμενη αξα για λο το οικοσστημα. Στην εντητα αυτ, οι σνεδροι θα αναπτξουν ξεχωριστ τον τομα εξειδκευσης τους, εν στη συζτηση που θα ακολουθσει, θα γνει εποικοδομητικς διλογος και συγχρωτισμς απψεων με επκεντρο την θετικ και αποτελεσματικ διδραση των επιμρους στοιχεων, τσο απ τεχνικς-τεχνολογικς πλευρς σο και απ οικονομικς.

Τα ερωτματα που θα αποτελσουν τους πυρνες της συζτησης θα εναι ενδεικτικ τα παρακτω: Τι προσφρει η κθε πλατφρμα λειτουργικο; Υπρχει πραγματικ διαφοροποηση στα μοντλα ανπτυξης τους; Ποιες εναι οι τσεις στην ανπτυξη εφαρμογν και ποιο εναι το κατφλι μεταξ ερασιτεχνικο και επαγγελματικο λογισμικο; Σε ποιο βαθμ οι εφαρμογς συμβλουν στην καθιρωση της κθε πλατφρμας; Ποιες εναι οι μεγαλτερες επιτυχες και καινοτομες των Ελλνων developers; Ποιο εναι το επιχειρηματικ μοντλο το οποο χει επιλεγε απ τους παροχες λειτουργικν σχετικ με την αμοιβ σων αναπτσσουν εφαρμογς. Εναι αποτελεσματικς οι ασφαλιστικς δικλεδες που χουν τεθε για την προστασα των χρηστν που αποκτον εφαρμογς στα κινητ τερματικ τους, οι πρτες αναφορς για κακβουλο λογισμικ εναι απλ μνο η αρχ;

Green ICT World: Απ τη θεωρα στην πρξη

Η Ευρωπακ νωση χει εδ και αρκετ χρονικ διστημα ζητσει απ τον κλδο των τεχνολογιν πληροφορικς και επικοινωνιν να καταβλλει κθε προσπθεια προκειμνου να βοηθσει στην μεωση της κατανλωσης ενργειας, συνεισφροντας με αυτν τον τρπο στην μεγαλτερη προστασα του περιβλλοντος. Εναι γνωστ τι η συνεισφορ του κλδου των τηλεπικοινωνιν και της πληροφορικς στην προστασα του περιβλλοντος εναι πολ μεγαλτερη απ’ σο νομζουν οι περισστεροι καταναλωτς. Οι κορυφαες εταιρεες του χρου χουν δη κνει πρξη την «πρσινη» και κοινωνικ υπεθυνη ανπτυξη και μσα απ το βμα του Συνεδρου, θα παρουσισουν τις ενργειες και τις δρσεις τους, που αποσκοπον στη μεωση του ενεργειακο αποτυπματος.

Θα παρουσισουν επσης το χαρτοφυλκιο προντων και λσεων για τον περιορισμ της κατανλωσης ενργειας, την υλοποηση «πρσινων εγκαταστσεων» που αξιοποιον τις ανανεσιμες πηγς ενργειας, καθς και λσεις «εξοικονμησης ενργειας» με στχο την ελαχιστοποηση των μεσων και μμεσων επιπτσεων των λσεων ICT στο περιβλλον απ λους τους τομες της οικονομας.

Η βισιμη και αειφρος ανπτυξη του συνλου των κλδων της οικονομας εναι το ζητομενο, σε ναν πλαντη που καθημεριν αλλζει, με τις περιβαλλοντικς αυτς αλλαγς να χουν μεσο αντκτυπο στις ζως λων μας. Ο κλδος των ΤΠΕ μπορε και σε αυτ το ζωτικς σημασας ζτημα να πρωτοστατσει, προτσσοντας λσεις και πρακτικς φιλικς προς το περιβλλον και τους κοινωνικος εταρους. Γι’ αυτ και η Οργανωτικ Επιτροπ του Συνεδρου, αποφσισε και φτος να δσει λγο σε λους σους κνουν την «πρσινη ανπτυξη» πρξη.

 

Τι πρέπει να ξέρετε για το 12ο Συνέδριο Info-Com World

 

Πτε γνεται;

Το 12ο Συνδριο Τηλεπικοινωνιν Info-ComWorld θα διεξαχθε την Τρτη, 19 Οκτωβρου 2010.

Πο γνεται;

Ξενοδοχεο Divani Caravel
Λεωφ. Βασιλως Αλεξνδρου 2
Αθνα
Τηλ: 210-72.07.000
FAX: 210-72.36.683

Περισστερες πληροφορες για τους χρους του ξενοδοχεου, τις προσφερμενες δυναττητες αλλ και χρτη μπορετε να βρετε εδ.

Ποιες εναι οι ρες διεξαγωγς του Συνεδρου;

Οι ρες διεξαγωγς του Συνεδρου εναι απ τις 09:30 (ρα ναρξης εγγραφς των συνδρων) μχρι τις 20:00. Θα ακολουθσει η καθιερωμνη δεξωση.

Πς μπορ να μθω λεπτομρειες για το πργραμμα;

Χρησιμοποιντας την επιλογ «Πργραμμα» απ την αρχικ σελδα. Εναλλακτικ μπορετε να επικοινωνσετε με τη Γραμματεα του Συνεδρου στο τηλφωνο 210-52.30.000

Πς μπορ να δηλσω συμμετοχ;

Προκειμνου να συμμετσχετε στις εργασες του 12ου Info-ComWorld θα πρπει να συμπληρσετε την αντστοιχη ατηση που βρσκεται στο δεσμ «Συμμετοχ» στην αρχικ σελδα.

Ποιο εναι το κστος συμμετοχς;

Η συμμετοχ εναι δωρεν για τα στελχη των εταιρειν Πληροφορικς και Τηλεπικοινωνιν. Για πιστοποηση της ιδιτητς τους θα ζητηθε η επαγγελματικ τους κρτα στη Γραμματεα κατ την προσλευση / εγγραφ.

Πς μπορ να πω στον τπο του Συνεδρου;

Με το Μετρ: Πλησιστερος σταθμς «Ευαγγελισμς» (απσταση 5 λεπτ)

Με το αυτοκνητο σας: (Απ Βασιλως Κων/νου με κατεθυνση προς Αμπελοκπους δεξι στο ψος του Hilton). Η εσοδος του parking εναι στην πσω μερι του ξενοδοχεου (οδς Μσθου).

Χρτη της περιοχς του ξενοδοχεου μπορετε να βρετε εδ.

Θα θελα να διανυκτερεσω στο Ξενοδοχεο...

Μετ απ συνεννηση με τη διεθυνση του Divani Caravel χει κρατηθε περιορισμνος αριθμς δωματων τα οποα διατθενται σε ειδικ τιμ. Αν ενδιαφρεστε για κρτηση θα πρπει να επικοινωνσετε με ξενοδοχεο στο 210-72.07.000 αναφροντας τι πρκειται να παρακολουθσετε το Συνδριο Info-ComWorld.

Πς θα μποροσα να αποκτσω το υλικ του Συνεδρου;

Οι σνεδροι με την εγγραφ τους θα παραλαμβνουν απ την γραμματεα να απκομμα με το οποο θα προμηθεονται το υλικ του Συνεδρου. Οι παρουσισεις θα τοποθετηθον στην ιστοσελδα απ που θα μπορε να γνουν download μετ τη λξη του Συνεδρου. Τα CD του Συνεδρου θα διατθενται δωρεν σε σους τα ζητσουν.

Πς μπορ να αποκτσω το CD του Συνεδρου;

Με τηλεφωνικ παραγγελα μετ τις 3 Δεκεμβρου 2010 στο 210.52.30.000.

Θα υπρχει πρσβαση στο Διαδκτυο;

Στο πλασιο του 12ου Συνεδρου Info-ComWorld και με στχο την καλτερη εξυπηρτηση σας, θα λειτουργσει WiFi access point.

Ποιες εναι οι γλσσες του Συνεδρου;

Ελληνικ και Αγγλικ με ταυτχρονη μετφραση που εναι απαρατητο. Δυναττητες ταυτχρονης μετφρασης προσφρονται μνο στην εντητα «Τηλεπικοινωνες» στην αθουσα «Ολυμπα».

Πς μπορ να προμηθευτ δκτη μετφρασης;

Απ την τεχνικ γραμματεα παραδδοντας την αστυνομικ σας ταυττητα, την οποα θα την παραλβετε κατ την ξοδο σας επιστρφοντας το δκτη.

Εμαι δημοσιογρφος. Τι ευκολες μου προσφρονται;

Για τους δημοσιογρφους χει ληφθε ειδικ μριμνα. Για περισστερες πληροφορες χρησιμοποιεστε την επιλογ «Γραφεο Τπου» στην αρχικ σελδα.

Ποιος το διοργαννει;

Το 12ο Συνεδρο Info-ComWorld διοργαννεται απ την εταιρεα SmartPress AE, η οποα βρσκεται στην διεθυνση Μγερ 15, 104 38 Αθνα, τηλ.:2105201500 - 2105230000, fax: 2105241900, email: smart@smartpress.gr.

Πς μπορ να επικοινωνσω μαζ σας την ημρα του Συνεδρου;

Στο τηλφωνο του ξενοδοχεου (Reception 210-72.07.000) ζητντας τη Γραμματεα του Συνεδρου Info-ComWorld στο 693335300 (κα. Νκη Λυμπρη).