9ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com
«Σύγκλιση: Από το Όραμα στην Πράξη»
Divani Caravel Hotel 2 Οκτωβρίου 2007

 

1η ενότητα
IMS: η σύγκλιση στις υποδομές

Στο χώρο των υποδομών το ακρωνύμιο που συναντάται περισσότερο όσον αφορά το κομμάτι της σύγκλισης είναι το IMS. Τα αρχικά σημαίνουν IP Multimedia Subsystem και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την πλατφόρμα εκείνη που αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος όλων των τεχνολογιών και των τομέων ενός επιχειρηματικού ομίλου στην εποχή της σύγκλισης. Εκπρόσωποι από κορυφαίους κατασκευαστές αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες θα βρεθούν στο πρώτο πάνελ του 9ου Info-Com, προκειμένου να παρουσιάσουν και να αναλύσουν το IMS.


Το 9ο  Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com (www.info-com.gr) θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE) και του Global Suppliers mobile Association (GSA).

Το φετινό Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα: «Σύγκλιση: Από το Όραμα στην Πράξη» και οι συμμετέχοντες στις εργασίες του θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τρέχουσα διαδικασία της σύγκλισης σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: των υποδομών, των τερματικών συσκευών, των υπηρεσιών και του επιχειρηματικού επιπέδου στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Η εποχή που οι αγορές των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, του Internet και των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας λειτουργούσαν ξεχωριστά έχει αρχίσει να περνά ανεπιστρεπτί. Η σύγκλιση των τεχνολογιών -μία έννοια που έχει κάνει εδώ και αρκετά χρόνια την εμφάνισή της- έχει αρχίσει πλέον όχι μόνο να είναι εμφανής αλλά και να καθορίζει τις εξελίξεις σε μία αγορά που περιλαμβάνει όλους τους προαναφερθέντες κλάδους. Εξελίξεις που είναι ραγδαίες τόσο στο κομμάτι των υποδομών, όσο και εκείνα των τερματικών συσκευών, των υπηρεσιών ακόμη και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η εξαγορά από έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο ενός τηλεοπτικού καναλιού ή μιας εταιρείας πληροφορικής δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη. Το αντίθετο, θεωρείται ως κάτι απαραίτητο.

Τις εξελίξεις, υπό το πρίσμα αυτού του νέου τοπίου που διαμορφώνεται, θα επιδιώξει να παρουσιάσει το 9ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com, ενώ στα πάνελ που θα υπάρξουν σκοπός των διοργανωτών είναι να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση, αναφορικά τόσο με τις ευκαιρίες που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται όσο και με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

2η ενότητα
Anywhere, anytime, any device: η σύγκλιση στις τερματικές συσκευές

Οι συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της σύγκλισης και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι την τελευταία 3ετία σημειώνουν μεγάλη επιτυχία οι συσκευές με πολλαπλές λειτουργίες. Το όραμα για πρόσβαση σε κάθε είδους υπηρεσίες οπουδήποτε, οποτεδήποτε και μέσω οτιδήποτε δείχνει να πλησιάζει στην πραγματοποίησή του. Στελέχη κορυφαίων κατασκευαστών απ’ όλο το φάσμα της αγοράς και με αρκετά διαφορετικές προσεγγίσεις θα συζητήσουν το βραχυπρόθεσμο μέλλον των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

3η ενότητα
Η σύγκλιση στις υπηρεσίες

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η ενότητα για το πώς εξελίσσεται η σύγκλιση στο χώρο των υπηρεσιών. Στη λογική του ενός παρόχου για όλες τις υπηρεσίες είναι προφανές ότι έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία το πώς διαμορφώνονται τα νέα πακέτα, καθώς οι πάροχοι αναζητούν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τις συνέργειες προκειμένου να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους, αλλά και να διατηρήσουν τον πελάτη σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στη συγκεκριμένη ενότητα, η συζήτηση αναμένεται να έχει εκπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους που συγκλίνουν, προκειμένου να φανούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των εταιρειών.

 


Δηλώστε έγκαιρα
συμμετοχή στο
www.info-com.gr


4η ενότητα
Ανταγωνισμός: η σύγκλιση της αγοράς σε επιχειρηματικό επίπεδο

Οι εξελίξεις σε επίπεδο υποδομών, συσκευών και υπηρεσιών που φέρνει η σύγκλιση των αγορών έχει επιπτώσεις και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Οι εταιρείες του -ενιαίου πλέον- κλάδου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καλούνται να διαμορφώσουν νέες συμμαχίες και συνεργασίες, να προχωρήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, όχι απαραίτητα με ομοειδείς οργανισμούς, και γενικότερα απαιτείται να διαμορφώσουν μία νέα προσέγγιση και στρατηγική, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται. Ποιες είναι αυτές οι νέες στρατηγικές; Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πάνελ πρόκειται να λύσουν πολλές σχετικές απορίες.

Ειδική ενότητα
Info-Com Lab
           

H εν λόγω ενότητα θα έχει το χαρακτήρα workshop και σε συνεργασία με 2 ακαδημαϊκούς οργανισμούς, την OTE Academy και το AIT (Athens Information Technology Center), έχει ως βασικό σκοπό να παρέχει πληροφόρηση εις βάθος σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.


Επιστημονική ενότητα

Παράλληλα με τις βασικές ενότητες του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και η Επιστημονική ενότητα, σε συνεργασία με έγκριτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ζήτημα που θα απασχολήσει τις εργασίες της εν λόγω ενότητας είναι η Ψηφιακή Τηλεόραση, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν όλες οι τεχνολογικές τάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον των ψηφιακών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και μέσων.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των «Info-Com Awards», καθώς και cocktail.

Μέγας Χορηγός του 9ου Info-Com είναι η Samsung, ενώ Χρυσοί Χορηγοί είναι οι εταιρείες OTE, Cosmote, Vodafone και Wind.

 

Τι πρέπει να ξέρετε για το 9ο Συνέδριο Info-Com

 

Τι είναι το 9o Συνέδριο Info-Com;
Πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεδριακή εκδήλωση για το χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας.

Πότε γίνεται;  
Το 9ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com θα διεξαχθεί την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2007.  
 
Πού γίνεται;  
Ξενοδοχείο Divani Caravel
Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2
Αθήνα
Τηλ: 210-72.07.000
FAX: 210-72.36.683

Ποιοι το παρακολουθούν;
Το Info-Com αποτελεί την κορυφαία ετήσια διοργάνωση όπου παράγοντες της πολιτικής ζωής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς συναντιούνται για να καταθέσουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις λύσεις τους για τα διάφορα επίκαιρα, πάντα, ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής, του Διαδικτύου αλλά και του Λιανεμπορίου.

Το συνέδριο απευθύνεται στα κορυφαία στελέχη της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της πληροφορικής, καθώς επίσης σε υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς και opinion leaders. Η λίστα των καλεσμένων του Συνεδρίου περιλαμβάνει διεθνείς παράγοντες του χώρου, σημαντικούς ομιλητές από την ελληνική αγορά και εμπειρογνώμονες, όπως επίσης υψηλούς κυβερνητικούς προσκεκλημένους.

Ποια είναι η επίσημη ιστοσελίδα του;
Το site του Συνεδρίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.info-com.gr.

Ποιες είναι οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου;  

Οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι από τις 09:30 (ώρα έναρξης εγγραφής των συνέδρων) μέχρι τις 19:30. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση.

 

Πώς μπορώ να μάθω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα;  
Χρησιμοποιώντας την επιλογή «Πρόγραμμα» από την αρχική σελίδα του site (www.info-com.gr). Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 210-52.30.000  
 
Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;  
 
Προκειμένου να συμμετάσχετε στις εργασίες του 9ου Info-Com θα πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση που βρίσκεται στο δεσμό «Συμμετοχή» στην αρχική σελίδα του site (www.info-com.gr).
 
Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;  
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα στελέχη των εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Για πιστοποίηση της ιδιότητάς τους θα ζητηθεί η επαγγελματική τους κάρτα στη Γραμματεία κατά την προσέλευση / εγγραφή. 
 
Πώς μπορώ να πάω στον τόπο του Συνεδρίου;  

  • Με το Μετρό: Πλησιέστερος σταθμός «Ευαγγελισμός» (απόσταση 5 λεπτά)
  • Με το αυτοκίνητο σας: (Από Βασιλέως Κων/νου με κατεύθυνση προς Αμπελοκήπους δεξιά στο ύψος του Hilton). Η είσοδος του parking είναι στην πίσω μεριά του ξενοδοχείου (οδός Μίσθου)

 
Θα υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο;  
Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει WLAN και θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από Internet Point. 
 
Ποιες είναι οι γλώσσες του Συνεδρίου;  
Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση όπου είναι απαραίτητο. Δυνατότητες ταυτόχρονης μετάφρασης προσφέρονται μόνο στην αίθουσα «Ολυμπία».
 
Ποιος το διοργανώνει;  

Το 9ο Συνεδρίο Info-Com διοργανώνεται από την εταιρεία Smart Press A.E., η οποία βρίσκεται στην διεύθυνση Μάγερ 15, 104 38 Αθήνα, τηλ.:2105201500 - 2105230000, fax: 2105241900, email: smart@smartpress.gr.

 
Διοργάνωση

SMART PRESS Α.Ε.
Μάγερ 15, 104 38, Aθήνα,
Τηλ.: 210 52.01.500, Fax: 210 52.41.500
e-mail: info@info-com.gr site: www.info-com.gr
 Υπό την αιγίδα των

organizations

Με την υποστήριξη του

sepe_grΜέγας χορηγός

samsung_logoΧρυσοί χορηγοί


providers