9ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com
Divani Caravel Hotel 2 Οκτωβρίου 2007

Πλήρες Πρόγραμμα | Δηλώσεις Συμμετοχής | Χορηγοί | Αιγίδες | Πληροφορίες

Το 9ο Συνέδριο Info-Com ανοίγει την ατζέντα της σύγκλισης των τεχνολογιών

Τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών όπως και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα συναντηθούν για 9η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com. Το συνέδριο (www.info-com.gr) θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel και διοργανωτές του συνεδρίου είναι η εκδοτική εταιρεία Smart Press A.E. και τα περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες» και «Info-Com».
Το συνέδριο Info-Com αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση στο χώρο της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και φέτος αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του περισσότερα από 1.800 στελέχη των συγκλινόντων κλάδων των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των μέσων ενημέρωσης.

Η σύγκλιση στην πράξη

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «Σύγκλιση: Από το Όραμα στην Πράξη» και στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι τρέχουσες τάσεις πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών που είναι η σύγκλιση μεταξύ των κλάδων των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, των μέσων ενημέρωσης, του Internet και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, η οποία δεν αποτελεί πλέον ένα όραμα αλλά μία πραγματικότητα.

Ομιλητές

Το θέμα της σύγκλισης των τεχνολογιών θα συζητήσουν στο 9ο Συνέδριο Info-Com σημαντικά ονόματα από το χώρο της πολιτικής, των θεσμικών φορέων αλλά και των επιχειρήσεων του κλάδου. Μεταξύ άλλων στο 9ο Συνέδριο Info-Com θα συμμετέχουν οι κ.κ.:

 • Γιώργος Αλογοσκούφης, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, *
 • Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, *
 • Νικήτας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),
 • Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ
 • Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Cosmote,
 • Φώτιος Σαββίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Cyta
 • Παντελής Τζωρτζάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και Διευθύνων Σύμβουλος, Forthnet,
 • Στέφανος Λουκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, hellas online
 • Στέφανος Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, NetOne
 • Χαράλαμπος Μαζαράκης, Chief Operating Officer, Vodafone,
 • Σούλα Εβανς, Γενική Διευθύντρια Οικιακών & Εταιρικών Πελατών, ΟΤΕ,
 • Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής, Wind Hellas, ,
 • Νάσος Ζαρκαλής, Consumer Commercial Director, Vodafone

 

Επίσης, μεταξύ των ομιλητών στο φετινό Info-Com, περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, όπως είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ.:

 • Νίκος Αγγελόπουλος, Partner της Accenture UK,
 • Mark Grady, SMB Marketing Manager EMEA, Mobile Embedded Devices Division της Microsoft,
 • George Perez, Director της ιταλικής 3 Power
 • Ili Kohen, Vice President of Corporate Business Development & Strategy της Comverse Technology.
 • Colin Barker, Enterprise IT Architect, της British Telecom.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση των πρόσφατων στοιχείων για την πορεία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Ν. Χριστοδούλου.

*έχουν προσκληθεί

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

To 9o Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των τελευταίων στοιχείων για την πορεία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Ν. Χριστοδούλου.

1η Ενότητα: Την πρώτη ενότητα απασχολεί το θέμα της σύγκλισης στις υποδομές. Έμφαση δίδεται στις λύσεις IMS (IP Multimedia Subsytem), που θεωρείται ο συνδετικός κρίκος των διαφορετικών υποδομών που διαθέτει ένας πάροχος. Η ίδια τεχνολογία εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην ευκολότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στην εποχή της σύγκλισης.
2η Ενότητα: Οι συμμετέχοντες στη δεύτερη ενότητα προέρχονται από τους κορυφαίους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Το θέμα της συζήτησης αφορά τη σύγκλιση στο χώρο των τερματικών συσκευών και οι τάσεις που διαμορφώνονται.
3η Ενότητα: Στη τρίτη ενότητα, η συζήτηση αφορά στη σύγκλιση των υπηρεσιών, η οποία πλέον αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες προτάσεις σύγκλισης τεχνολογιών.
4η Ενότητα: Η τέταρτη και τελευταία ενότητα του συνεδρίου έχει ως θέμα τη σύγκλιση σε επιχειρηματικό επίπεδο. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των πολιτικών που έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα όμως με την κύρια συνεδρία που αναφέρθηκε, θα υπάρξουν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις. Στην καθιερωμένη επιστημονική ενότητα του Συνεδρίου Info-Com θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης, όπου σε συνεργασία με την Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας θα αναλυθούν τόσο οι τεχνολογικές εξελίξεις όσο και οι επιχειρηματικές προοπτικές. Η ψηφιακή τηλεόραση είναι και αυτή μέρος της σύγκλισης, δεδομένου ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος των πακέτων που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αλλά και κομμάτι υπηρεσιών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Telemanagement Forum (TMF), του κορυφαίου φορέα όσον αφορά τον τομέα της διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Tέλος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Info-Com, ειδικά σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν οι φορείς κατάρτισης ΟΤΕAcademy και το Athens Information Technology (AIT).

Αν θέλετε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου πιέστε εδώ.

Αιγίδες - Χορηγοί

Μέγας Χορηγός του φετινού συνεδρίου είναι η Samsung. To 9ο Info-Com τελεί υπό την αιγίδα:

 • της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Ελλάδα».
 • του Υπουργείου Ανάπτυξης,
 • του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών,
 • της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),
 • του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical & Electronic Engineers, IEEE),
 • του Global mobile Suppliers Association (GSA),
 • του Telemanagement Forum.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και Χρυσοί Χορηγοί είναι ο ΟΤΕ, η Cosmote, η Vodafone και η Wind Hellas.

9ο Συνέδριο Info-Com: Καινοτομικές υπηρεσίες

m-casting: Το συνέδριο στο κινητό σας

Και φέτος, θα υπάρχει η δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν real time το Συνέδριο από το κινητό τους! Ειδικότερα, θα παρέχεται η υπηρεσία m-casting, μέσα από το Wind plus, το wap portal της Wind, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία ασύρματων υπηρεσιών Net Technologies.
Μπείτε στο Wind Plus, στην κατηγορία «ΝΕΑ» και παρακολουθείστε ζωντανά με βίντεο από το κινητό σας, χωρίς χρέωση, το 9ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com. Η εφετινή διοργάνωση, με κεντρικό θέμα «Οι επενδύσεις οδηγούν τις εξελίξεις», είναι η πρώτη διοργάνωση που μεταδίδεται ζωντανά από κινητό τηλέφωνο!

 
1. να διαθέτετε συμβατή με την υπηρεσία συσκευή
2. να έχετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για την υπηρεσία Wind Video Streaming

Ασύρματη πρόσβαση Wi-Fi

Στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Info-Com και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, σας προσφέρουμε, με την ευγενική υποστήριξη της Forthnet, τη δυνατότητα Ασύρματης Πρόσβασης στο Internet. Για το σκοπό αυτό, στους χώρους του Συνεδρίου (αίθουσα Ολυμπία και φουαγιέ) θα λειτουργεί «Forthnet HotSpot» μέσω του οποίου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet.
Για να συνδεθείτε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε:
Username: infocom
Password: 2007

Διοργάνωση


SMART PRESS Α.Ε.
Μάγερ 15, 104 38, Aθήνα,
Τηλ.: 210 52.01.500, Fax: 210 52.41.500
e-mail: info@info-com.gr site: www.info-com.gr