10ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com World
«Broadband Everywhere!»
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental 7 Οκτωβρίου 2008

 

1η ενότητα
Δίκτυα Επόμενης Γενιάς

Βασικό στοιχείο της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών είναι οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια είναι πολλές και εντυπωσιακές. Η τάση είναι αφ’ ενός προς τα δίκτυα οπτικών ινών, που προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων. Αφετέρου, οι ασύρματες τεχνολογίες έχουν κάνει άλματα προόδου και διαθέτουν εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Την παρουσίαση των νέων τάσεων και εξελίξεων αναλαμβάνουν εκπρόσωποι των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

 

 

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr) θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE) και του Global Suppliers mobile Association (GSA).

Η φετινή διοργάνωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και διεύρυνσης του Συνεδρίου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Γι’ αυτό το λόγο οι εργασίες του Συνεδρίου αναβαθμίζονται και μεταφέρονται σε νέο, μεγαλύτερο χώρο (ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental), προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες παράλληλες ενότητες, καθώς και αναβαθμισμένες παροχές προς τους συνέδρους, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το φετινό Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα: «Broadband Everywhere!» και οι συμμετέχοντες στις εργασίες του θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της ευρυζωνικότητας σε πολλαπλά επίπεδα: των υποδομών δικτύων επόμενης γενιάς, των πολλαπλών υπηρεσιών των παρόχων (triple, quad play, συνδυαστικά πακέτα), καθώς και των επιχειρηματικών στρατηγικών κινήσεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Είναι γεγονός ότι η ευρυζωνικότητα εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς όλων των εξελίξεων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, είτε αναφερόμαστε σε ενσύρματα είτε σε ασύρματα ή κινητά δίκτυα. Η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων αυξάνεται διαρκώς, και στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι καταναλωτές, πολίτες και εργαζόμενοι κάνουν χρήση προηγμένων εφαρμογών προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, τον τρόπο εργασίας και ψυχαγωγίας τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες.

Η ανάπτυξη, όμως, αυτή δημιουργεί αρκετές προκλήσεις και ερωτήματα. Τόσο όσον αφορά τα επιχειρηματικά μοντέλα και τον εντοπισμό των πηγών εσόδων που θα δώσουν νέα ώθηση στον κλάδο όσο και αναφορικά με το μέλλον των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον τομέα των ευρυζωνικών συνδέσεων και υπηρεσιών και το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld θα επιδιώξει να αναδείξει, όσο το δυνατόν πολύπλευρα, τις νέες τάσεις και απόψεις που διαμορφώνονται.

2η ενότητα
Broadband Αrena: Προκλήσεις - Ευκαιρίες - Μοντέλα διαφοροποίησης

Η ελληνική αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης της με αποτέλεσμα τα επιχειρηματικά μοντέλα που υπάρχουν να είναι πολλά και διαφορετικά. Με τις εταιρείες που υπάρχουν να «διαγκωνίζονται» για τον καταναλωτή, πως μπορούν οι εμπλεκόμενοι «παίκτες» να διαφοροποιηθούν; Και ποιες ευκαιρίες υπάρχουν; Αυτό είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί με τα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου.

3η ενότητα
Mobile & Fixed Broadband: Δίκτυα - Συνέργιες - Υπηρεσίες

Ενσύρματη ή ασύρματη ευρυζωνικότητα; Ή μήπως και τα δύο; Τα συνδυαστικά πακέτα είναι ήδη εδώ και οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι της χώρας επιδιώκουν να προσφέρουν λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των πελατών τους. Προσπάθεια με αρκετές προκλήσεις αλλά και
ευκαιρίες, οι οποίες και θα αναλυθούν στη συγκεκριμένη ενότητα του 10ου Info-ComWorld.

4η ενότητα
Οι τηλεπικοινωνίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αρκετοί από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους δηλώνουν «παρών» στην περιοχή και τα σχέδια τους για το άμεσο μέλλον παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ποιοι συσχετισμοί δυνάμεων δημιουργούνται και ποιες συνέργιες ή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προκύπτουν; Σε αυτά τα σημεία θα επικεντρωθεί η συζήτηση στη συγκεκριμένη ενότητα.


Δηλώστε έγκαιρα
συμμετοχή στο
www.info-com.gr

Ειδικές ενότητες:

Info-Com Lab

Οι λύσεις δικτύωσης τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους καταναλωτές, αποτελούν μια αναγκαιότητα τις εποχής. Κορυφαίες εταιρείες δικτύωσης θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για τον τελικό χρήστη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας για επιχειρήσεις και επιτυχημένα case studies.

Mobile & Online Marketing

Το κινητό τηλέφωνο ως η 4η οθόνη (μετά την τηλεόραση, το PC και τον κινηματογράφο) εξελίσσεται σε ένα νέο δυναμικό μέσο διαφήμισης και marketing, δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες τόσο στους διαφημιστές, όσο και στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, το online marketing έχει ήδη επιδείξει μια σημαντική ανάπτυξη, αλλά και εμπειρίες και διδαχές πολύτιμες και στο χώρο του mobile advertising. Οι σημαντικότεροι φορείς του χώρου, ειδικοί αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών θα αναπτύξουν τις προοπτικές του mobile & online marketing και θα δείξουν το δρόμο για επιτυχημένες καμπάνιες με αξιόπιστα και μετρήσιμα αποτελέσματα.


Ψηφιακή Τηλεόραση (Επιστημονική ενότητα)

Παράλληλα με τις βασικές ενότητες του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και η Επιστημονική ενότητα, σε συνεργασία με έγκριτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ζήτημα που θα απασχολήσει τις εργασίες της εν λόγω ενότητας και φέτος είναι η Ψηφιακή Τηλεόραση, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν όλες οι τεχνολογικές τάσεις και τα επιχειρηματικά μοντέλα στο συγκεκριμένο ζήτημα, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον των ψηφιακών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και μέσων.

Info-Com Academy

Σε συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα παρουσιαστούν case studies και διπλωματικές εργασίες πάνω στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου το 10ο Συνέδριο Info-ComWorld να αποτελέσει το σύνδεσμο μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.

Info-Com Awards

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των «Info-Com Awards», καθώς και cocktail.

 

 

Τι πρέπει να ξέρετε για το 10ο Συνέδριο Info-Com World

 

Πότε γίνεται;

Το 10ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld θα διεξαχθεί την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008.

Πού γίνεται;

Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Λεωφ. Συγγρού 89-93
Αθήνα
Τηλ: 210-92.06.000
FAX: 210-92.06.509

Περισσότερες πληροφορίες για τους χώρους του ξενοδοχείου, τις προσφερόμενες δυνατότητες αλλά και χάρτη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ποιες είναι οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου;

Οι ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι από τις 09:30 (ώρα έναρξης εγγραφής των συνέδρων) μέχρι τις 20:00. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση.

Πώς μπορώ να μάθω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα;

Χρησιμοποιώντας την επιλογή «Πρόγραμμα» από την αρχική σελίδα. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 210-52.30.000

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Προκειμένου να συμμετάσχετε στις εργασίες του 10ου Info-ComWorld θα πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση που βρίσκεται στο δεσμό «Συμμετοχή» στην αρχική σελίδα.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα στελέχη των εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Για πιστοποίηση της ιδιότητάς τους θα ζητηθεί η επαγγελματική τους κάρτα στη Γραμματεία κατά την προσέλευση / εγγραφή.

Πώς μπορώ να πάω στον τόπο του Συνεδρίου;

Με το Μετρό: Πλησιέστερος σταθμός «Συγγρού-Φιξ» (απόσταση 10 λεπτά)

Με το αυτοκίνητο σας: Χάρτη της περιοχής του ξενοδοχείου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θα ήθελα να διανυκτερεύσω στο Ξενοδοχείο...

Μετά από συνεννόηση με το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental σας παρέχεται ειδική τιμή 205,00 € / δωμάτιο /ημέρα, επιπλέον 11,18% φόρους. Η τιμή για Αμερικάνικο πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι 30,00 €/ άτομο. Για κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ. 210-92.06.006 αναφέροντας ότι πρόκειται να παρακολουθήσετε το Συνέδριο Info-ComWorld.


Πώς θα μπορούσα να αποκτήσω το υλικό του Συνεδρίου;


Οι σύνεδροι με την εγγραφή τους θα παραλαμβάνουν από την γραμματεία ένα απόκομμα με το οποίο θα προμηθεύονται το υλικό του Συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις θα τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα από όπου θα μπορεί να γίνουν download μετά τη λήξη του Συνεδρίου. Τα CD του Συνεδρίου θα διατίθενται σε τιμή κόστους σε όσους τα ζητήσουν.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το CD του Συνεδρίου;

Με τηλεφωνική παραγγελία μετά τις 7 Νοεμβρίου 2008 στο 210.52.30.000

Θα υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Info-Com World και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, θα λειτουργήσει Internet Corner με σύνδεση Cosmote Internet on the Go, στα 7,2 Mbps.

Ποιες είναι οι γλώσσες του Συνεδρίου;

Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση όπου είναι απαραίτητο. Δυνατότητες ταυτόχρονης μετάφρασης προσφέρονται μόνο στην ενότητα "Τηλεπικοινωνίες" στην αίθουσα "Ballroom 2 & 3".

Πώς μπορώ να προμηθευτώ δέκτη μετάφρασης;

Από την τεχνική γραμματεία παραδίδοντας την αστυνομική σας ταυτότητα, την οποία θα την παραλάβετε κατά την έξοδο σας επιστρέφοντας το δέκτη.

Είμαι δημοσιογράφος. Τι ευκολίες μου προσφέρονται;

Για τους δημοσιογράφους έχει ληφθεί ειδική μέριμνα. Για περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιείστε την επιλογή «Γραφείο Τύπου» στην αρχική σελίδα.

Ποιος το διοργανώνει;

Το 10ο Συνεδρίο Info-Com διοργανώνεται από την εταιρεία SmartPress AE, η οποία βρίσκεται στην διεύθυνση Μάγερ 15, 104 38 Αθήνα, τηλ.:2105201500 - 2105230000, fax: 2105241900, email: smart@smartpress.gr

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας την ημέρα του Συνεδρίου;

Στο τηλέφωνο του ξενοδοχείου (Reception 210-92.06.000) ζητώντας τη Γραμματεία του Συνεδρίου Info-ComWorld ή στο 6936068909

Υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις;

Στο χώρο του Συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση με τα περίπτερα των χορηγών.
Διοργάνωση

SMART PRESS Α.Ε.
Μάγερ 15, 104 38, Aθήνα,
Τηλ.: 210 52.01.500, Fax: 210 52.41.500
e-mail: info@info-com.gr
site: www.info-com.gr
 Υπό την αιγίδα των

organizations

Με την υποστήριξη του

sepe_gr

Χρυσοί χορηγοί


providers